Johan Gademan

Prikborden

Pilotexamens havo A (12)

Pilotexamens havo B (14)

Pilotexamens vwo A (12)

Pilotexamens vwo B (12)

Pilotexamens vwo C (12)

Schooltv: Wiskunde voor de Brugklas (6)

Succesformules (45)

Om een klein beetje van de wiskunde die we dagelijks inademen zichtbaar te maken heeft PWN het boek "Succesformules: toepassingen van wiskunde" ontwikkeld.
In 36 korte hoofdstukken in een aantrekkelijk vormgegeven boek laten auteurs Bennie Mols en Ionica Smeets zien hoe wiskunde succes boekt op terreinen als economie, geneeskunde, misdaadbestrijding, logistiek, sport en kunst. Daarnaast vertellen acht invloedrijke Nederlanders, waaronder Alexander Rinnooy Kan, Jeroen van der Veer en Louise Gunning over de rol van wiskunde in hun vak en persoonlijke leven. Het boek is met name geschikt om op een laagdrempelige manier de brede toepasbaarheid van wiskunde te laten zien.

Toepassingen Lime (30)

De volgende verzameling is gebaseerd op de ervaringen van LIME en haar voorganger aan de Technische Universiteit Eindhoven. De tekst mag gebruikt worden voor niet commerciële doeleinden, onder vermelding van de bron. LIME hoopt hiermee aan te tonen hoe je overal op verrassende wijze wiskunde kunt tegenkomen en ook hoe de wiskundigen op allerlei terreinen een cruciale bijdrage kunnen geven voor het oplossen van een grote variatie aan problemen.

Verkiezingen (7)

Een mooie verzameling van kaarten over Statistisch Onderzoek (vwo-c), artikelen en applets die bij het thema Verkiezingen passen.

Wiskundigen (61)

Beschrijvingen van minstens 60 beroemde wiskundigen die een bijdrage geleverd hebben aan de ontwikkeling van de wiskunde.
Met bijdragen van: Frits Spijkers, Hans Sterk, Hans Krabbendam, en Fred Buijtendijk.