Over Math4All

Welkom

Welkom op de vernieuwde website van Math4all. U vindt op deze website de bekende onderdelen zoals leerstofoverzichten, AlgebraKiT, GeoEnZo en 5000 jaar wiskunde. Nieuw is dat de website van Math4all 'kaarten' bevat die wij voor u op internet verzameld hebben. Een kaart kan een uitlegfilmpje, een wiskunde-examen of een toepassing van wiskunde zijn. Wanneer u zich (gratis) aanmeldt, ontvangt een inlog en kunt u favoriete kaarten bewaren en u kunt er een prikbord van maken. Dit prikbord kunt u gebruiken voor uw lesvoorbereiding, voor uw leerlingen of uw collega's. 

Bij deze prikborden kunt u teksten en formules plaatsen. De formules kunt u maken met behulp van ASCIIMathML (zie http://www1.chapman.edu/~jipsen/asciimath.html  ). U zet de formules in een soort rekenmachinetaal tussen backtics `. Bij publicatie ziet u de gewenste formule in uw tekst. De syntax voor wiskundige symbolen staat op http://asciimath.org/#syntax 
Heeft u vragen, mail info@math4all.nl.

 

Stichting Math4all

Stichting Math4all is opgericht in november 2004. 

De stichting Math4all heeft als doel het zonder winstoogmerk ontwikkelen van goed, aantrekkelijk educatief materiaal op het gebied van de (elementaire) wiskunde dat mensen die zich bezighouden met het overbrengen van de kennis en vaardigheden op dat vakgebied zo goed mogelijk ondersteunt.

Deze site bevat materialen voor het vak wiskunde in het voortgezet onderwijs in Nederland en België. Het gaat vooral om de dagelijkse praktijk van leerling en leraar en de materialen die daarbij nodig zijn. 

Naast lesmateriaal is er op de site veel te vinden over de geschiedenis van het vak wiskunde. Er zijn biografieën van bekende wiskundigen en er worden speciale onderwerpen belicht, vaak vanuit historisch oogpunt.

De site blijft volop in ontwikkeling. Opmerkingen en suggesties zijn altijd welkom.

Bekijk hier onze folder.

 

Adresgegevens

vz. Math4all:
Ton Otten
a.f.otten@math4all.nl 

secr. Math4all:
Frits Spijkers
f.spijkers@math4all.nl 

KvK: 08129974

LogoM4Ainvlak.gif