Comprimeren van data

Om van een signaal of afbeelding alleen het karakteristieke deel te bepalen is het noodzakelijk de data te
comprimeren. Bij een afbeelding behoort de kleur tot de karakteristieke data. De kleur kan wiskundig worden
weergeven als een functie van de plaats. Deze functie kan ontbonden worden in verschillende componenten die
ieder een deelkarakteristiek van de functie weergeven.
Bron; LIME bv

Bekijk PDF


Toevoegen aan favorieten (inloggen) Toepassingen wiskunde Op prikbord plaatsen (inloggen) PDF

Aantal keer bekeken: 3741
Favoriet: 1
Toegevoegd: 20 oktober 2014 - 17:23
Bijgewerkt: 08 maart 2017 - 12:13

Tags: Lime

Suggesties

De signalen die een satelliet uitzendt zitten vol met ruis, maar er kunnen ook stukken ontbreken omdat de verbinding slec...
Chips, in het Nederlands geïntegreerde circuits, worden gemaakt van silicium. Dat zijn zeer zuivere kristallen die in sta...
Door de enorme grafische mogelijkheden van moderne, snelle computers is het mogelijk geworden beelden zodanig te bewerken...
Betonrot is de schade die ontstaat doordat de wapening in beton begint te roesten. Dit is een expansieve reactie, roest z...
Hoogspanningskabels voor het transport van elektriciteit over grote afstanden zijn gemaakt van een aluminium legering en ...
Een composiet is een materiaal dat is opgebouwd uit verschillende componenten, die significant verschillende fysische of ...
Veel technische problemen kunnen wiskundig gemodelleerd worden met behulp van zogenaamde differentiaalvergelijkingen. In ...
Vaak zijn experimenten duur, zeker als het materiaal maar eenmaal te gebruiken is. Dat geldt bijvoorbeeld voor botsproeve...
Een wiskundig model geeft doorgaans een uitdrukking waaraan de gewenste oplossing moet voldoen maar die nog wel ‘opgelost...
Sommige processen lenen zich niet voor directe meting. Bijvoorbeeld omdat er niet bij te komen is of omdat er anders een ...
Een laser (acronym van Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation) is een lichtbron die in staat is een smal...
Bij de productie van vacuüm verpakte voedingswaren zoals vlees of koffie kunnen microlekken ontstaan, minuscule gaten in ...